Team Eros Platière met Frederik Dekens knap tweede in Darco Cup

Frederik Dekens met Inaki van den Dael Foto: jab

Gooik - Het team Eros Platière (Hengstenhouderij Dekens Kester) reed vrijdag een sterke finale van de Landbouwleven Darco Cup op de kerstjumping in Mechelen. Nicky Vandenhouwe, Frederik Dekens en Stijn Van Gorp reden foutloos en snel. De knappe prestatie leverde hen de tweede plaats op.

De finale van de Darco Cup werd gereden door negen teams van drie ruiters. Per team kwamen de ruiters met drie afstammelingen van éénzelfde vader aan de start, waarvan er één een parcours van 1m10, de volgende 1m20 en de laatste 1m30 moest springen. Voor team Eros Platière was dat Nicky Vandenhouwe met de 9-jarige Heros, Frederik Dekens met de 8-jarige merrie Inaki van den Dael en Stijn Van Gorp met de 10-jarige Genster van de Peule.  

Het team In the Winningmood kwam als eerste team in de piste en reed foutloos. Het enige team dat ook op nul stafpunten bleef was team Eros Platière. De tijd van de derde ruiter was dus beslissend. Stijn van Gorp reed snel maar kon de 62.87 van team In the Winningmood niet verbeteren. Hij klokte af op 70.66 seconden. Niet genoeg voor de eindoverwinning maar wel een knappe tweede plaats voor team Eros Platière.     

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio