Knotteam Pajot & Zenne zoekt vrijwilligers

Knotteam Pajot & Zenne zoekt vrijwilligers

Foto: RR

Pepingen / Gooik / Herne / Galmaarden - De groep van geoefende knotters gaat in de hele regio aan de slag om knotwilgen en andere knotbomen gratis te knotten in ruil voor het brandhout. Omdat er momenteel meer knotaanvragen dan actieve knotters willen ze graag hun team van vrijwilligers uitbreiden. Ieder lid van het knotteam moet eerst de gratis aangeboden cursus veilig knotten volgen.

Wie knotbomen heeft zoals wilg, els, eik, es, populier maar zelf geen tijd of goesting heeft om in de boom te kruipen, kan beroep doen op de helpende handen van de vrijwilligers van knotteam Pajottenland & Zennevallei. 

De groep van geoefende knotters van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei komt knotwilgen en andere knotbomen gratis knotten in ruil voor het brandhout. Het snoeihout wordt op een hoop verzameld en de eigenaar zorgt nadien zelf voor de verdere verwerking ervan.

"Knotbomen zijn de groene sieraden van onze streek. Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten, de Koesterburen. De bomen moeten elke zes tot tien jaar volledig geknot worden of ze kunnen openscheuren en afsterven." zegt Alwin Loeckx, directeur Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei.

Wie interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan kan dit melden aan koen@pajot-zenne.be, 02 452 60 45.

Meer info op www.pajot-zenne.be/knotteam

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio