Jong muzikaal talent Goran Krivokapic in de abdijkerk van Bellingen

Jong muzikaal talent Goran Krivokapic in de abdijkerk van Bellingen

Foto: RR

Pepingen - Kunst in Pepingen organiseert op zaterdag 24 maart in de gerestaureerde abdijkerk van Bellingen het zesde concert in de reeks “Jong aanstormend muzikaal talent”. Goran Krivokapic , klassieke gitaar, brengt werk van Johan Sebastian Bach, Heitor Villa-Lobos, Heitor Pereira en Mauro Giuliani.

Goran Krivokapic is een van de jonge toonaangevende gitaristen op de nieuwe internationale gitarenscène. De reden hiervoor is niet enkel zijn technische virtuositeit, die vernieuwing in de wereld van de gitaar brengt maar ook zijn individuele, kenmerkende interpretatiebenadering van het oude en nieuwe repertoire.

Hij is in 1979 geboren. Hij begon op 8 jaar zijn muzikale opleiding in de muziekschool van Herceg Novi in Montenegro , volgde verder een opleiding aan de faculteit muziek in Belgrado. Hij vervolmaakte zich aan de “Hochschule für Musik” in Keulen. Hij behaalde zijn master of Arts aan het conservatorium van Maastricht.

Goran Krivokapic won zijn eerste internationaal concours op de leeftijd van 14 jaar en voegde er vervolgens nog achttien aan toe, waaronder de twee meest prestigieuze gitaarwedstrijden van Montreal en Viña del Mar in Chili. Hij verkreeg tweemaal de Gouden Gitaar Prijs op de “International Guitar Convention” in Alessandria, Italië. Sindsdien treedt hij zowat overal ter wereld op van Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika tot Rusland. Hij was te horen in prestigieuze muziektempels als het concertgebouw Amsterdam, de Tsjaikovski Hall in Moskou, het Lubkowitz Paleis in Wenen en het Auditorio Conde Duque in Madrid.

En nu in de abdijkerk van Bellingen met meeslepende Zuid-Amerikaanse en Italiaanse muziek en een indringende partita van grootmeester Johann Sebastian Bach.

Zaterdag 24 maart 2018 om 19.30u in de abdijkerk van Bellingen

Toegang: 15€

Voorverkoop 65 + en leden van vzw Bellingahaim: 12€

 - 18 jaar: gratis

Koepongs worden aanvaard

Voor meer info :Luk Wets 02/396 28 17, info@kunstinpepingen.be, www.kunstinpepingen.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio