Ward Depelseneer is Belgisch kampioen judo U21

Ward Depelseneer is Belgisch kampioen judo U21

Foto: RR

Gooik - Op zaterdag 17 februari vond in de Arenahal te Deurne het Belgisch Kampioenschap judo voor de jeugd plaats. Ward Depelseneer uit Vollezele en aangesloten bij Judoclub Gooik behaalde er de titel in de categorie U21 -55kg.

Ward plaatste zich voor dit kampioenschap door de voorbije 2 weken een podiumplaats te behalen op het provinciaal kampioenschap in Merchtem en het Vlaams kampioenschap in Tielt.

Op het Belgisch kampioenschap strijden de vier best geplaatste Vlaamse en vier best geplaatste Waalse atleten tegen elkaar om de Belgische titel. Nationaliteit heeft hierbij geen belang. Men moet wel aangesloten zijn bij een Belgische club. Zo zaten er in de reeks van Ward ook een Franse en een Spaanse judoka.

Op het BK haalde Ward Depelseneer het door al zijn wedstrijden te winnen met ippon. Hij kreeg zelf geen enkele tegenscore. De eerste tegenstander was Arnaud Losfeld van JC Tournai dewelke hij vrij snel vloerde met ippon. In de halve finale was de tegenstander de Fransman Yannick Perez van JC Mons. Deze kamp kon hij opnieuw winnen met ippon na een overname. In de finale uiteindelijk werd er gewonnen van de Leeuwse judoka Nathan Decuyper, een zeer sterke judoka met al verschillende provinciale, Vlaamse en Belgische titels op zijn palmares. Daarnaast is Nathan ook de trainingspartner van Ward. De finale verliep gelijk oplopend met wisselende kansen maar Ward kon het op een minuut van het einde halen met een worp die hem terug een ippon en meteen de Belgische titel opleverde.

Ward is 18 jaar en studeert dit jaar af aan de Topsportschool judo in Antwerpen. Hij werd op de kampioenschappen begeleid door zijn trainer/coach Luc Deville.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio