Jarne Vandersteen naar WK MTB XCO in Canada

Jarne Vandersteen naar WK MTB XCO in Canada

Foto: RR

Pepingen - Eerstejaars junior Jarne Vandersteen uit Pepingen heeft een schitterend MTB-seizoen achter de rug en werd door bondscoach Filip Meirhaeghe opgenomen in de selectie voor het WK. Vrijdagochtend vertrok de delegatie naar Canada om zich goed voor te bereiden en het parcours voldoende te verkennen.

Door de goede prestaties vorig jaar waren de verwachtingen van Jarne hoog bij de start van dit MTB-seizoen. Hij focuste zich vooral op de internationale wedstrijden van onder andere de 3 Nations Cup. Hij werd in het begin van het seizoen ook geselecteerd door bondscoach Filip Meirhaeghe om onze nationale driekleur te verdedigen tijdens de Junior Series, Op deze wedstrijden presteerde hij als eerstejaars junior heel goed maar omdat hij steeds achteraan moest starten, behaalde hij daar nooit UCI-punten om te stijgen in de UCI-ranking.

Op 21 juli vond het Belgisch Kampioenschap plaats op het wereldbeker-parcours in Houffalize. Na een goede start was hij mee met de kopgroep. Hij deelde zijn wedstrijd goed in, probeerde de voorsprong op de eerste renner te beperken en toch een mooie voorsprong op de achtervolgers op te bouwen. Hij eindigde op een knappe tweede plaats op het BK.

Door deze schitterende resultaten behaalde hij de selectie door Belgian Cycling voor het EK MTB XCO te Brno in Tsjechië. Ook daar mocht hij pas op de 78e plaats van de 100 renners starten. Na een goede start kwam hij al rond de 50e plaats door. Ronde na ronde kon hij renners voorbij steken. In de voorlaatste ronde reed hij op de 22e plaats en had hij nog energie om een tandje bij te steken. Hij kwam als 20e over de meet. Een mogelijke selectie voor het WK werd reëel.

Begin deze week deelde bondscoach Filip Meirhaeghe de selectie voor het WK mee. Samen met Jarne zullen vijf andere Belgische renners deelnemen aan het WK MTB XCO in Mont-Sainte-Anne in Canada. De wedstrijd wordt gereden op donderdag 29 augustus om 15uur.

"Aan de start van het seizoen had Jarne het WK als doel gesteld. Door het opvolgen en uitvoeren van de vooropgestelde trainingen van zijn coach Maarten Gybels heeft Jarne zijn doel bereikt." aldus de fiere ouders van Jarne.

Wie de prestaties van Jarne wil volgen kan dat via zijn facebookpagina Jarne Vandersteen Fanpage

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio