Financieel advies en geuze voor Pepingse zelfstandigen

Financieel advies en geuze voor Pepingse zelfstandigen

Foto: Foto Jan Avau

Pepingen - Pepingen voor Zelfstandigen (PVZ) hield zijn eerste bijeenkomst van het jaar in Café de la Bascule in Bellingen. Het werd een avondvullend programma met een nieuwjaarsboodschap van voorzitter Pol Clement, financieel advies van Francis Muyshondt en geuzesteker Armand Debelder bracht het relaas over zijn levenswerk, de brouwerij. De gespreksavond werd afgesloten met geuze en een boerenboterham.

Investeren

In zijn toespraak tot een 40-tal aanwezigen benadrukte voorzitter Pol Clement dat de toekomst zeker niet negatief mag bekeken worden en dat het beleid van de regering investeringen mogelijk maakt.

'Ondernemen is en blijft een samenspel van factoren en dat zal het in de toekomst meer dan ooit blijven. Mits een verdere doorgedreven samenwerking, een flinke dosis durf en creativiteit gaan wij ons meer en meer onderscheiden en daarmee kunnen we elke uitdaging aan die ons te wachten staat', aldus Pol Clement.

Financieel advies

Gastspreker Francis Muyshondt gaf zijn visie op de financiële wereld en de crisis en had het uitgebreid over verschillende financiële producten. Francis is gekend van de beursberichten op kanaal Z in de periode 2005-2008, schrijft voor Cash,Trends Test-Aankoop en is te horen op Radio 1.

Geuze en Kriek

Na de pauze wist geuzesteker Armand Debelder, bier-icoon uit de Zennevallei, de aanwezigen te boeien met een verhaal over zijn bedrijf, zijn levensweg en zijn producten. Armand assembleert authentieke lambik tot sprankelende Oude Geuze en dieprode Oude Kriek. Hij lanceerde Doesjel, Beersel en Hommage en stond aan de basis van de lambikodroom en de brouwerijshop. Hij is tevens de bezieler van de 'Tour de Geuze'.

Kop en boerenhesp

De avond werd afgesloten met een een vleugje nostalgie : een geuze uit 2008 en een boterham met kop of boerenhesp rond de rustieke houtkachel van het café. 

Meer informatie over Pepingen voor Zelfstandigen op www.pepingenvoorzelfstandigen.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio