Nieuw mediorenforum geboren

Gooik - Op donderdag 3 mei hielden de Gooikse 50+ers in de cultuurschuur De Cam hun jongste boreling boven de doopvont. Het mediorenforum werd aan het grote publiek voorgesteld.

Enkele enthousiaste medioren hebben samen met de gemeente Gooik de handen in mekaar geslagen en zijn op zoek gegaan hoe hun leeftijdsgenoten elkaar vandaag kunnen treffen. Ze creëerden een ontmoetingsplatform dat naar zijn thema, vorm en inhoud uniek is in Vlaanderen.

Het mediorenforum is een digitale ontmoetingsplaats voor alle Gooikse 50+ers en de verenigingen waarin ze actief zijn. Ze kunnen er met elkaar van gedachten wisselen, vragenstellen, antwoorden geven, elkaar uitnodigen en nog veel meer en dit aan de hand van 12 thema’s die aansluiten bij hun dagdagelijkse bezigheden.

‘Dit forum is er voor en door de medioren. Gemotiveerde lokale moderatoren houden de thema’s levendig, geven de gesprekken mee vorm en houden tevens een oogje in het zeil. Op deze manier wordt het lokale weefsel en verankering versterkt. Het forum is er voor elke 50+er als individu, maar ook voor elke lokale vereniging waarin zij actief zijn’ zegt schepen Jo Baert (CD&V).

Na de voorstelling van het logo, het verhaal van de ontstaansgeschiedenis en een woordje van de mediatoren zelf, loodste Veerle Pické de aanwezigen doorheen het forum. Burgemeester Michel Doomst (CD&V) was proefkonijn van dienst en mocht zich zelf op het forum als eerste lid registreren.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje, een drankje en de bedeling van de bijhorende suikerbonen.

www.mediorenforumgooik.be

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio