Victor Veilig waarschuwt verkeer aan 't Clubke

Victor Veilig waarschuwt verkeer aan 't Clubke

Foto: Foto Jan Avau

Pepingen - Het gemeentebestuur overhandigde woensdag vier 'Victor Veilig' kunststof mannetjes aan een delegatie van 't Clubke uit Elingen. De opvallende gele figuren zullen tijdens de activiteiten van de vereniging langs de drukke Zwarte Molenstraat en aan de parochiezaal geplaatst worden om automobilisten te wijzen op de aanwezigheid van spelende kinderen.

’t Clubke is een jeugdvereniging uit deelgemeente Elingen, die tijdens de schoolvakanties wekelijks een activiteit organiseert voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het lokaal van ’t Clubke, het parochiehuis, ligt langs de drukke Zwarte Molenstraat in Elingen. Vele automobilisten houden zich daar niet of nauwelijks aan de snelheidslimiet. De oversteek naar de speelweide recht tegenover het parochiehuis is er bijgevolg bijzonder gevaarlijk voor de spelende kinderen van ‘t Clubke.

Bij de opmaak van het jeugdbeleidsplan 2011-2013 kaartte ’t Clubke deze onveilige situatie aan. In overleg met de mobiliteitsdienst en de jeugddienst besliste het gemeentebestuur om enkele ‘Victor Veilig’ mannetjes aan te kopen. Victor Veilig is een veiligheidsproduct waarmee je weggebruikers laat weten dat er spelende kinderen in de buurt zijn. Door de gele kleur en het opvallende rode vlaggetje heeft Victor Veilig een hoog attentiegehalte voor automobilisten en andere weggebruikers. De grote sticker ‘TRAAG’ op Victor Veilig herinnert de bestuurders er ook aan om vaart te verminderen.

’t Clubke zal deze ‘Victor Veilig’ mannetjes buiten plaatsen aan en in de buurt van het Elingse parochiehuis, telkens wanneer er een activiteit van ’t Clubke plaats vindt. Ze hopen zo de automobilisten aan te moedigen om hun snelheid te verminderen.

 

 

Victor Veilig kost de gemeente 45 euro per stuk. Meer info over dit veiligheidsproduct op www.victorveilig.be .

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio