17 oktober is de werelddag van verzet tegen armoede

Handen tegen armoede

Handen tegen armoede

Foto: jce

Erpe-Mere - 17 oktober is de werelddag van verzet tegen armoede. Samen met alle scholen van Erpe-Mere organiseert Welzijnsschakel Ommekeer een actie op Steenberg.

Deze week kregen alle inwoners een speciale krant in de brievenbus van Welzijnsschakel Ommekeer, een armoedevereniging uit Erpe-Mere.  "Een krant gemaakt samen met mensen met armoede-ervaring.   De krant kreeg de naam: ‘Wat is er aan de hand krant”, omdat veel mensen er zich niet van bewust zijn dat er armoede bestaat in hun eigen dorp of straat. Via onze krant hopen we armoede en onderwijs meer bespreekbaar te maken. We willen mensen op de eerste plaats warm maken voor onze symbolische actie “Handen tegen armoede” op dinsdag 17u, 10u, Steenberg, Oudenaardesesteenweg 458 in Erpe-Mere.
17 oktober is de werelddag van verzet tegen armoede.  Naar school gaan, is een belangrijke springplank om uit armoede te ontsnappen. Ieder kind in Erpe-Mere heeft de school nodig voor maximale kansen voor de toekomst. Een goede opleiding geeft meer zekerheid op werk en een waardig inkomen.  Kinderen uit gezinnen in armoede lopen echter vaak een achterstand op, sommigen stoppen vroegtijdig met school.  Spijtig genoeg leven in Vlaanderen dagelijks 1 op de 10 kinderen in armoede en het aantal neemt zelf toe! Samen met alle scholen uit Erpe-Mere willen we armoede halt toeroepen door een symbolische actie. We maken een zee van handen tegen armoede!  We vragen je een afdruk te maken van je hand en er je naam en er een positieve boodschap rond het recht op onderwijs op te schrijven. Laat je creativiteit werken!  Het enige wat we vragen, is dat het hand waterbestendig is en kan worden geplant in de grond" klinkt het bij Welzijnsschakel Ommekeer.

Actiemoment

Op 17 oktober vanaf 10u organiseert Welzijnsschakel Ommekeer op het grasplein voor het Sociaal Huis op Steenberg een actiemoment om armoede halt toe te roepen en mensen in armoede aan het woord te laten. Alle scholen van Erpe-Mere nemen deel aan deze actie: De Krekel & De Grasspriet, Sint-Jozef basisschool, Sint-Jozef secundaire school, Sint-Martinusschool, BO De Brug, Sint-Franciscusschool, Het schatteneiland & De Schatkist en de Sint-Vincentiusschool.

"Wil jij armoede ook halt toeroepen? Is onderwijs voor jou een basisrecht? Moeten kinderen alle kansen krijgen? Maak dan een afdruk van je hand en kom het planten in de week van 17 oktober tot 29 oktober op Steenberg. Ontsnappen uit de armoede is een zaak van iedereen! Laat ons samen een krachtig signaal geven" vraagt Ommekeer.
Meer info op : www.welzijnsschakelommekeer.org

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio