Met touwtrekwedstrijd als hoofdattractie

“KeeremesTemBeirg” op 6 en 7 oktober

© jce

Na de successen van de vorige edities in 2012, 2014 en 2016 organiseert de Aaigemse VZW KeeremesTemBeirg tijdens het eerste weekend van oktober de 4e editie van KeeremesTemBeirg, met de steun van het gemeentebestuur van Erpe-Mere.

Joris Coppens

Het wordt ongetwijfeld opnieuw een spetterend volksfeest met op zaterdagavond 6 oktober een kermisbelotting en op zondag 7 oktober vanaf 14u een volkskermis met o.a. een optocht van de Koninklijke Fanfare Nieuw Leven uit Aaigem, traditionele volksspelen voor jong en oud, gratis schminkstand, rondritten met paard en huifkar, touwtrekken, optreden van de Bergfanfare, en tenslotte kampvuur met muzikale omlijsting door volksmuziekgroep Tantris.

Touwtrekwedstrijd

De hoofdattractie is ongetwijfeld de touwtrekwedstrijd (dames/heren), die intussen uitgegroeid is tot een heus toernooi tussen de Aaigemse wijken Berg, Plosj, Landries en Opaaigem. Als vijfde ploeg nemen ook de “Verstotenen” (Aaigemnaars die elders zijn gaan wonen) deel aan dit spektakel. De voorrondes worden getrokken op de weide, maar de finales worden over de Molenbeek gehouden waarbij de eerste trekker van de verliezende ploeg letterlijk in de Molenbeek wordt getrokken. Elke wedstrijd wordt door professionele scheidsrechters in goede banen geleid.Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

Plaats: Weide aan de Molenbeek, Ratmolenstraat, 9420 Aaigem

Info: 053/62.73.81 – 053/62.93.75 – keeremestembeirg@gmail.com.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs