Drumband start met nieuwe reeks percussielessen

Nieuw bestuur en dirigente bij Fanfare Nieuw Leven Aaigem

Nieuwe bestuur Foto: jce

Erpe-Mere - Koninklijke Fanfare & Drumband Nieuw Leven heeft haar naam duidelijk niet gestolen: de Aaigemse muziekvereniging wordt dezer dagen letterlijk ‘nieuw leven’ ingeblazen.

Niet alleen verkozen de leden zopas een nieuw bestuur, de fanfare-afdeling gaat ook in zee met een kersverse dirigente én de drumbandsectie start met een reeks percussielessen.

Nieuw bestuur met 4 jonge nieuwkomers en 3 vrouwen
Het nieuw verkozen bestuur telt 7 leden waarvan 4 nieuwkomers: Jonas Nachtergaele, Anneleen De Ryck, Nele Beerens en Sophie De Lange, die na 2 ambtstermijnen de voorzittersfakkel overneemt van Renaat De Clippeleir. Hij blijft samen met Lieven Van Den Dooren en Kristof Van De Voorde aan als bestuurslid. Freddy Dejaeghere en Eva Van der Stock nemen afscheid van het bestuur, maar blijven wel aangesloten als muzikant. De nieuwe ploeg is vast van plan haar muziekvereniging van een fris, jong imago te voorzien en naar buiten te treden met een vernieuwend, kwalitatief hoogstaand repertoire.  “We zijn altijd al een vereniging geweest waar plezier en warme sociale contacten vooropstaan. Waar muzikanten van elk niveau zich welkom voelen. Dat willen we absoluut zo houden" zegt voorzitter Sophie De Lange. "Toch willen we met onze - verjongde én vervrouwelijkte - bestuursploeg actief gaan voor dat tikkeltje meer: meer samenwerking tussen onze fanfare- en drumbandpoot, meer muzikale kwaliteit en als het even kan: nog meer leden?”

Nieuwe dirigent: 24 jaar en vrouw
Jana Wieme, dat is de 24-jarige Merelbeekse die vanaf maart 2019 de muzikale leiding neemt over de fanfare. Wieme speelt zelf dwarsfluit, piano en altsaxofoon. Ze geniet momenteel nog de opleiding ‘Directie instrumentale muziek’ in De Kunstbrug (Gentbrugge). Wieme kreeg, net als 4 andere ijzersterke kandidaat-dirigenten, de kans om een proefrepetitie te verzorgen. Voor het eerst kreeg elke muzikant inspraak in de keuze. Uit de evaluaties van de leden bleek zij de meest gesmaakte frontvrouw te zijn, niet alleen door haar warme en laagdrempelige stijl, maar ook door de maturiteit die ze ondanks haar jonge leeftijd uitstraalt. Ook in het gesprek met het bestuur kon zij door haar enthousiasme het meest bekoren.  “Met Jana maken we een gewaagde, maar bewuste keuze. Haar ervaring als dirigent is nog beperkt - ze leidde tot nog toe enkel een jeugdorkest - maar onze vereniging is voor haar een veilige omgeving om te groeien. Die kans willen we haar heel graag geven. En ook voor ons biedt Jana kansen: met haar jeugdigheid is ze het ideale uithangbord voor de fanfare en kan ze zorgen voor een frisse wind door ons repertoire" aldus voorzitter Sophie De Lange.

Nieuwe percussielessenreeks
Vanaf vrijdagavond 22 maart (19-20 u.) organiseert de drumband van de Aaigemse muziekvereniging wekelijks percussielessen onder leiding van drumband-dirigent Sven Beerens. Jong (8+) én minder jong zijn welkom. Muziekkennis en/of een eigen instrument zijn niet vereist. Deelnemen is gratis. Plaats van afspraak is het Ontmoetingscentrum, Ratmolenstraat, Aaigem. “Onze drumband is veel meer dan een ‘trommelkorps’. Het is een eigentijdse percussiegroep met een uitgebreid assortiment bijzondere slaginstrumenten. Naast de (stap)concerten die ze samen met onze fanfare verzorgen, doen ze ook afzonderlijk verrassende voorstellingen. Met onze nieuwe percussielessenreeks hopen we vers bloed aan te trekken. We zetten op dit moment dan ook volop in op de promocampagne en gaan onder meer langs in een aantal basisscholen in de buurt. Zo’n uurtje beats produceren op vrijdagavond lijkt ons de ideale afsluiter van de werk- of schoolweek én een knallende start van het weekend?" besluit Sophie De Lange.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio