Zaterdag 16 maart vanaf 10u

Ontknoping Nationale competitie badminton in sporthal Steenberg

Ontknoping Nationale competitie badminton in sporthal Steenberg

Foto: jce

Erpe-Mere - Badmintonclub Nilston Erpe-Mere is medeorganisator van de finaledag van de nationale competitie badminton nu zaterdag 16 maart. In sporthal Steenberg wordt gespeeld voor de plaatsen 1 tot 4 in de nationale afdelingen 1 en 2.

In de hoogste nationale afdeling wordt de ontmoeting voor de nationale titel gespeeld tussen Bad 79 Anderlecht en DZ 99 Deerlijk. Bad 79, kampioen van vorig seizoen, zal zeker een moeilijke klant hebben aan het team van coach Wouter Naert. Bij Bad 79 wordt gerekend op de klasse van Alexandre Lallemand in de enkel en de heren dubbel.   Clara Lassaux, Belgisch jeugdkampioen bij de vrouwen, en Stéphanie Van Wel krijgen de grootste druk op hun schouders om de beslissing te forceren. De Deerlijkse ploeg steunt op de klasse van de zusjes Lisa en Marie Demeyere, daarbij volop gesteund door naamgenoot Thijs Demeyere.  Jurgen Voet en Marthe Tack kunnen bepalend zijn in de gemengde wedstrijden.
Het belooft in elk geval een zeer spannende ontmoeting te worden.  In geval van een gelijkspel na de verplichte 8 wedstrijden zal een “ golden game “ beslissen wie de nationale titel voor de 2de keer  op rij ( Bad 79 ) of voor de eerste keer ( DZ 99 ) zal veroveren.

De kleine finale voor de plaatsen 3 en 4 wordt in eerste nationale gespeeld door Hebad Heusden-Zolder en W&L  Leuven.  Beide ploegen zijn aan mekaar gewaagd en ook hier kan het een spannende ontmoeting worden.

In 2de nationale is Pluimplukkers 2 een verrassende kandidaat voor de titel.
Oupeye Luik had het in de halve finale heel moeilijk tegen Hebad 2, maar kon zich toch nog plaatsen en is in principe toch kandidaat om de titel in tweede nationale te veroveren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio