De natuur, onze beste buur

Natuur is jaarthema in VBS St. Vincentius

Erpe-Mere - Bij een nieuw schooljaar hoort een nieuw jaarthema. “De natuur, onze beste buur!” zal de rode draad worden doorheen schooljaar 2019-2020 in basisschool Sint-Vincentius te Aaigem. En er wordt werkelijk niets aan het toeval overgelaten: dit thema wordt van A tot Z tot in de puntjes uitgewerkt.

Gedurende acht maanden zullen de leerlingen telkens iedere maand ondergedompeld worden in een nieuw topic binnen het jaarthema: van afval tot natuur. Van voedselverspilling tot energie. Van klimaat tot plastiekvrij leven, … enzovoort. Men wil de kinderen milieubewust maken en ze onder andere zuinig leren omspringen met energie.

"Zo werden de kinderen getrakteerd op gepersonaliseerde, herbruikbare drinkflessen waarmee de toon meteen werd gezet: plastic moet geweerd worden, zodat we de afvalberg samen een flink stuk kunnen verkleinen. Uiteraard doen ook de leerkrachten gretig mee met het initiatief van de herbruikbare drinkbidons en wordt het gebruik van brooddozen sterk aanbevolen, zodat ook boterhamzakjes en aluminiumfolie definitief uit het refterbeeld kunnen verdwijnen. Voorts wordt het schoolnieuws zo veel mogelijk digitaal verspreid - via het schoolmagazine “Vincentje” en Facebook – om papier te sparen" aldus Ruth Van Buggenhout.

Klimaatproblematiek

"Doorheen het schooljaar zullen enkele ernstige klimaatproblemen onder de loep worden genomen. Wij willen de kinderen bewust maken van die heersende problematiek, doch vooral duiden op het feit dat we er met z’n allen iets kunnen aan doen en een stuk positieve verandering kunnen brengen. Kinderen dienen een gepaste attitude aan te nemen ten aanzien van de natuur en in te zien dat er bij ieder van ons een stukje verantwoordelijkheid schuilt. Onze kinderen zijn de toekomst van morgen. U kan dus weer een stuk geruster zijn. De natuur is in goeie handen bij de leerlingen van basisschool Sint-Vincentius" klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio