T.v.v. het oncologisch dagziekenhuis van het AZ St-Elisabeth Zottegem.

Gezinsbond Aaigem organiseert benefietconcert

Erpe-Mere - Op zondag 16 februari 2020 organiseert de Gezinsbond Aaigem een benefiet t.v.v. het oncologisch dagziekenhuis van het AZ St-Elisabeth Zottegem.

Deze benefiet gaat door om 10u30 in de St-Niklaaskerk van Aaigem onder de vorm van een aperitiefconcert. De Gezinsbond doet daarvoor beroep op twee koren: het gemengd koor Singhet Fro Mere en het mannenkoor Sint-Barbara Heusden, dat Byzantijnse liederen brengt.

"Het is alweer een tijdje geleden dat onze Gezinsbond Aaigem een activiteit ingericht heeft voor een goed doel. Dit jaar slaan we terug de handen in elkaar en zetten we onze schouders onder een project voor onze medemens in nood. De aanleiding ligt telkens binnen onze vereniging, meer bepaald in ons bestuur zelf. Een kleinkind met het Downsyndroom de vorige keer (de opbrengst ging naar Downsyndroom Vlaanderen), ditmaal is het de vreselijke ziekte van onze oud-voorzitter Roger" klinkt het. "Roger heeft, de bijzondere zorg indachtig die hij van het team van het oncologisch dagziekenhuis van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem kreeg en nog steeds krijgt, als ultieme wens op zijn beurt iets terug te doen. Unaniem heeft Roger, bekend door zijn jarenlange voortrekkersrol binnen onze vereniging, van de voltallige bestuursploeg hiervoor de steun gekregen."

Bestemming opbrengst

"Concreet zal de opbrengst van ons project gaan naar het verder uitwerken van het menselijk, aangenaam en huiselijk maken van de omgeving gedurende de medische behandeling in het ziekenhuis, waarbij comfort, ontspanning, afleiding centraal staan. Een 11-koppig team binnen de oncologie heeft op dit gebied al heel wat gerealiseerd. Wij op onze beurt willen hiervoor een meerwaarde betekenen door onze integrale opbrengst bij te leggen bij de aankoop van massage- en relaxzetels en individuele koptelefoons voor het beluisteren door de patiënt van persoonlijke favoriete muziek" aldus de Gezinsbond.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio