Tentoonstelling in RVT Meredal

Erfgoeddag rond "Armoe Troef"

Erpe-Mere - De Erfgoeddag staat dit jaar in het thema van "Armoe Troef." De Heemkundige Kring Mere organiseert een tentoonstelling rond het thema armoede in RVT Meredal en dit nog tot 8 mei.

Tijdens de opening van deze tentoonstelling werd het thema armoede belicht van de late Middeleeuwen tot 1920 door Lut Bavay van Heemkundige Kring Mere.
Zij belichtte ook  de rol van kloosterzusters en andere weldoeners bij de individuele giften aan mensen in armoede en kwam zo naadloos bij de organisatie Welzijnsschakel Erpe-Mere welke eveneens meewerkt aan deze tentoonstelling.

Dichtbundel

Voorzitter Jos De Maere belichtte de rol van Welzijnsschakel "Ommekeer" in de strijd tegen armoede "omdat dit een onrecht is" en leidde meteen de dichtbundel in "Niets is minder dan het lijkt" van Raymonda Goffart en Rudi De Koker,welke  enkele gedichten brachten uit deze bundel.

Sociaal Huis

In de slottoespraak beklemtoonde OCMW-voorzitter Dirk De Rouck de sterke uitbouw van het OCMW dat op 20 jaar tijd de personeelsformatie zag groeien van 12 naar meer dan 50 personeelsleden, verdeeld over diverse diensten.
"Het Sociaal Huis, waarvan de verbouwingswerken volop aan de gang zijn, moet de toegankelijkheid voor de burger nog verhogen" aldus De Rouck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio