1 op 10 onder de armoedegrens

© jce

Eén gezin op tien in Vlaanderen moet leven van een inkomen dat onder de armoedegrens ligt. Dat is veel, zeker voor één van de rijkste regio’s van Europa.

joriscoppens

En het ziet er niet naar uit dat dat cijfer spoedig zal dalen, integendeel. 1 op 10 vertelt in zes afleveringen over mensen die onder de armoedegrens leven. De zes verhalen vormen samen één nieuwe levenslijn: van jongere tot bejaarde, en weer terug - want de armoede komt als een gesloten cirkel waaruit het moeilijk ontsnappen is. Deze reeks is vanaf 28 februari te zien op VRT.

aflevering 1 (regie: Sofie Hanegreefs en Jelle Janssens)Bertina, een tiener van 15, neemt zo goed en zo kwaad ze kan een zorgende rol op zich in het kinderrijke gezin, waar vader is overleden. Maar ze heeft zo haar eigen problemen. Het proces van volwassen worden gaat gepaard met het verlies van onschuld en het bewust worden van de harde realiteit. Zal ze kunnen ontsnappen uit de situatie waarin haar familie al generaties lang verkeert?

De avant-première van deze eerste aflevering is te zien bij Welzijnsschakel "Ommekeer" (Kloosterstraat 7 te Mere) op woensdag 27 februari te 20u.

Meer info : www.1op10.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus