Witlofsessies blijken succesformule

Uitverkochte Witlofsessies#2 met Wannes Cappelle in Muziekzaal Erondegem

Uitverkochte Witlofsessies#2 met Wannes Cappelle in Muziekzaal Erondegem

Foto: jce

Erpe-Mere - Zaterdag komt Wannes Cappelle, frontman van de West-Vlaamse groep Het Zesde Metaal naar het volkscafé Muziekzaal in Erondegem.

Wannes Capelle, naar eigen zeggen een muzikale mix van Willem Vermandere en Flip Kowlier, bracht vorig jaar met Het Zesde Metaal een tweede album “Ploegsteert” uit. Het gelijknamige nummer (over wielrenner Frank Vandenbroucke) is goed op weg om, net zoals Cappelle zelf overigens, een Vlaamse klassieker te worden. Eerder deze zomer nam hij nog het curatorschap op zich tijdens een speciale editie van de Radio 1 Sessies in Dranouter, een concert dat enkel met superlatieven ontvangen werd.

 Deze week begint hij aan zijn solotour “Zonder Niemand”, die hem slechts gewapend met zijn stem en gitaar langs de theaterzalen brengt, maar dus ook in De Muziekzaal. “Een hele eer om iemand zoals Wannes Cappelle naar ons dorp te kunnen halen” zegt David Zegers, organisator van het concert. “Dit is ongetwijfeld een artiest waarvan we later nog met trots gaan zeggen dat hij in ons dorp heeft opgetreden.” Binnen de kleinschalige concertreeks die hij bedacht, genaamd “Witlofsessies”, wil David enkele keren per jaar zijn dorpsgenoten tussen pot en pint laten genieten van eigenzinnige singer-songwriters in De Muziekzaal. David, zelf inwoner van Erondegem, kent als marketing directeur van de Brusselse AB goed zijn weg in de muziekindustrie. Voor de concerten in De Muziekzaal sloeg hij de handen in elkaar met JH Dido van Erpe-Mere.

Uitverkocht

 Wie nog een ticket zoekt, is er helaas aan voor de moeite, want concert is al meer dan twee maand helemaal uitverkocht. Ook alle plaatsen in het naburige restaurant Camargue, waar vooraf al iets kan gegeten en gedronken worden, zijn ingenomen. Een succesformule blijkbaar, na het eerdere uitverkochte concert van Wouter Berlaen in februari. “Veel meer dan 100 personen kunnen er eenvoudig weg niet binnen in de Muziekzaal, en wanneer je dan een topper als Wannes Cappelle kan strikken is het evident dat het snel vol zit. Bovendien zijn de dorpsgenoten ook wel blij dat er nog eens iets gebeurt en willen ze er graag bij zijn.” Maar aan uitwijken naar een andere locatie denkt David voorlopig nog niet. “ Het authentieke karakter van de Muziekzaal is zo bijzonder dat het deel uitmaakt van de formule. Bovendien is klein of kleinschalig blijven een kunst op zich. Voorlopig hou ik het zoals het is, maar wie weet komt er ooit wel eens een festivaleditie van de Witlofsessies.” aldus Zegers.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio