Simon Mignolet en Nina Derwael ‘ Sportman en Sportvrouw’ 2015 (video)

Simon Mignolet en Nina Derwael ‘ Sportman en Sportvrouw’ 2015 Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden - In de gloednieuwe Trudo sporthal op de Veemarkt werden 315 kampioenen van 22 clubs voor hun prestaties van het afgelopen jaar door het stadsbestuur bedankt en gehuldigd tijdens de jaarlijkse kampioenenviering. Schepen van sport Carl Nijssens verkondigde met trots dat gymnaste Nina Derwael tot Sportvrouw van het Jaar was verkozen. Voor de titel van Truiens Sportman van het jaar viel de keuze op doelman Simon Mignolet die de prijs al voor de derde keer in ontvangst mocht nemen. STVV ontving de prijs van Sportclub van 2015, mede dankzij haar zegetocht van vorig seizoen en verdiende promotie naar de eerste nationale voetbalklasse.

Alle clubleden en individuele sporters die zich tijdens het afgelopen jaar wisten te onderscheiden, ontvingen een trofee voor hun sportverdiensten. Als hoogtepunt van de viering werden de twee namen van de Truiense sportlaureaten bekendgemaakt. Helaas kon Simon Mignolet er niet bij zijn vanwege zijn selectie bij de Rode Duivels. Om die reden werd de prijs de dag voordien al overhandigd en die videobeelden op groot scherm getoond. Op datzelfde groot scherm werd later op de avond de wedstrijd België – Italië getoond. 

Burgemeester Veerle Heeren: “Verder verkozen we karateka Lien Marguillier tot meest beloftevolle jongere, en werden Daniel Struys van de Haspengouwse Darts Liga en professor Roland Renson geroemd om hun verdiensten voor sportstad Sint-Truiden. Dankzij de twee zilveren medailles die hij tijdens de ‘Special Olympics’ in de wacht sleepte, verwierf tennisser Tom Thierie tot slot de G-Sporttrofee.”

 “Sint-Truiden is de thuisstad van heel wat sportmensen en –clubs die zich zowel op nationaal als internationaal vlak in de kijker hebben weten te werken. Op de kampioenenviering zetten we hun verdiensten jaar na jaar in de verf, en bedanken tegelijk ook alle clubbesturen, vrijwilligers en sportbegeleiders voor hun onmisbare inzet ,” besloot voorzitter van de sportraad Karel Sweldens het officieel gedeelte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio