Politie deelt speciale broodzakken uit op nationale actiedag tegen woninginbraken

‘Gun hem geen kruimel’ – actie woninginbraken 1 dag niet Foto: Jozef Croughs

Sint-Truiden / Nieuwerkerken / Gingelom - De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst hebben een actie uitgewerkt voor hun deelname aan de nationale actiedag '1 dag niet' tegen woninginbraken. Maar liefst 20.000 broodzakken werden verdeeld bij alle warme bakkers van de politiezone. Die broodzakken moeten de bewoners sensibiliseren en aanzetten om hun voorzorgen te nemen tegen de inbrakenplaag.

Speciale aandacht gaat dit jaar naar de jonge gezinnen die een woning bouwen, renoveren of een nieuwe woning betrekken. De politie wil hen ervan overtuigen speciale aandacht te besteden aan de veiligheid. Broodzaken zijn daarvoor ideaal, zo denken ze bij de politie. “Broodzakken zijn de perfecte dragers om de campagne de nodige weerklank te geven en de bevolking preventietips aan te reiken. Op de achterzijde van de broodzak staan 10 belangrijke tips tegen inbraak", legt commissaris Joris Berger uit.

Maar er is meer. "Vrijwillige diefstalpreventie-adviseurs bezoeken samen met de gemeenschapswachten enkele straten en wijken om de inbraakbeveiliging van de woningen te controleren", aldus de commissaris.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio