BBC Houtem wil vlottere doorstroming

BBC Houtem wil vlottere doorstroming

Duiken deze jeugdspelertjes later op in de A-kern? Foto: JDN

Sint-Lievens-Houtem - De sportieve cel van de succesvolle Houtemse basketbalclub wil met enkele actiepunten de doorstroming van de jeugd naar de senioren een stuk vlotter laten verlopen.

“Volgend seizoen kunnen we voor het eerst in jaren ons bewijzen in alle jeugdcategorieën, van microben tot junioren”, aldus een trotse jeugdcoördinator Bart De Keyser. “Nu we opnieuw junioren (U21) hebben en we binnen de club beschikken over verschillende spelers die dat niveau aankunnen, schrijven we volgend jaar in op landelijk niveau. We vullen deze groep aan met 4 jeugdspelers van buiten de club die een versterking en meerwaarde kunnen bieden op dat niveau. De eerste gesprekken zijn gestart.”

In die optiek organiseert de club op dinsdag 3 maart een testtraining voor de eigen en externe spelers. Deze training vindt plaats van 18u30 tot 20u00 in de sporthal van Sint-Lievens-Houtem.

“Omdat de stap van jeugd naar senioren groot is, starten we ook met een nieuwe seniorenploeg (de C-ploeg) die bijna uitsluitend zal bestaan uit onze junioren”, zegt Bart De Keyser. ”We ondersteunen deze jeugdspelers met 2 à 3 jonge senioren om de stap iets minder groot te maken. We hebben samen met het bestuur beslist dat er een doorgedreven samenwerking en doorstroming zal komen tussen de C en de A-ploeg. Zo kunnen enkele jeugdspelers ervaring opdoen op het hoogste provinciale niveau en hopelijk hun plaats opeisen binnen de A kern.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio