Einde van een cafétijdperk
© jdd
Iedere Pintenaar kent wel Bart Van Hautte, de sympathieke cafébaas die de laatste 17 jaar 't Zwart Schaap uitbaatte. En de gebroeders Henry en Herman Verougstraete kent men wellicht van restaurant Viteux resp. de drankencentrale. Maar enkel geboren en getogen inwoners weten dat ook de broers ooit aan de tapkraan van 't Schaap stonden. Afgelopen zaterdag kon men de geschiedenis van ’t Zwart Schaap in levende lijve zien. De 3 ex-uitbaters namen er samen afscheid van “hun" Zwart Schaap.
Alhoewel het café gedurende die 31 jaren af en toe van uitzicht veranderde bleef het toch grotendeels hetzelfde. Maar nu valt het doek. Vele trouwe klanten en ex-werknemers uit dit afgesloten tijdperk kwamen zaterdag langs. Emotionele omhelzingen, lachende gezichten, verschillende generaties die verbroederden: een prachtige sfeer die een nostalgische sluier over de avond wierp. Diep in de nacht werden de laatste klanten naar de uitgang geleid, deze keer nog wat symbolischer dan de duizenden andere keren. De komende weken wordt het café leeggehaald, worden de vloeren uitgebroken, de toog zal sneuvelen,... In juni openen Frédéric De Decker en Maarten Haeck dan het totaal vernieuwde café. Hoe zal het er uitzien? Behoudt men de naam? Antwoord in juni op hetzelfde adres!
Hoofdpunten
LIVE TITELSTRIJD. Antwerp zonder De Laet in razendbelangrijke wedstrijd, Boniface en Teuma op de bank bij Union
Make Antwerp Great Again: hoe Paul Gheysens de oudste club van het land weer tot leven wekte
IN BEELD. Antwerpse cafés draaien al op volle toeren, rood-witte titelkoorts gaat crescendo
Louis Lambert (91) is de enige nog levende oud-speler die in 1957 kampioen werd met Antwerp: “Ik hoop dat ze zondag de titel pakken, dan kan ik naar het feestje”
Beste van Plus
Volledig witte panda vastgelegd op beeld: “Enige in zijn soort”
Man popt champagnefles, maar dat komt voorbijvliegende vogel duur te staan
Bruid in tranen wanneer zoontje onverwacht iets prachtig zegt tijdens fotoshootmoment
Ober probeert maar liefst acht plateaus met bier tegelijkertijd te serveren, maar dat loopt helemaal fout