Superfans van Manchester City

© JDN

In Vlierzele in Café De Put huist de enige Belgische supportersclub van Manchester City. Afgelopen weekend trok de club met 80 van de in totaal 800 leden naar de wedstrijd op het veld van Chelsea.

Jan DN

“Het werd een superuitstap, mede omdat Sergio Aguero met drie doelpunten bijzonder goed bij schot was”, aldus Kristof Bombeke (35), een van de drijvende krachten achter Blue Moon Belgium. “Het begon eigenlijk allemaal vijf jaar geleden. Met enkele vrienden wou ik eens een wedstrijd meemaken in de Premier League. Toevallig geraakten we aan kaarten voor Manchester City en zo ging de bal aan het rollen. We keerden er vaak terug en het idee ontstond om te starten met een heuse supportersclub. Een en ander heeft nu wel gigantische proporties aangenomen, want met onze 800 leden zijn we de grootste MC-supportersclub buiten Engeland. Onze peter is Vincent Kompany. Hem zouden we dolgraag eens naar ons clublokaal halen. Maar we kunnen evengoed genieten van een afgelopen weekend alweer superieure Kevin De Bruyne.”

Met de supportersclub organiseert Bombeke regelmatig trips naar wedstrijden van hun favoriete ploeg. “Ik probeer zelf sowieso elke thuiswedstrijd mee te pikken en met de club organiseren we jaarlijks een tien- à twaalftal trips richting Etihad Stadium. Daarnaast wonen we ook nog de doenbare uitwedstrijden bij, meestal tegen Londense clubs, zoals Chelsea, Arsenal en Tottenham of bij Europese verplaatsingen die niet al te ver zijn. Dit seizoen trokken we al naar Sevilla, Gladbach en Turijn. En uiteraard zullen we ook van de partij zijn tijdens de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid, zowel thuis als uit. Voor thuiswedstrijden kunnen we als club quasi aan een onbeperkt aantal kaarten geraken. Wie dus eens mee wil, kan best even contact opnemen.” Alle info rond de supportersclub is te vinden via www.bluemoonbelgium.be.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio