Week van de Amateurkunsten

fotoclub De Spiegel Foto: depinte.be

De Pinte - Van 29 april tot 8 mei kan men in De Pinte opnieuw gratis genieten van diverse tentoonstellingen van werken van lokale kunstenaars.

Dit jaar is het thema van de Vlaamse week van de Amateurkunsten "MATCH". In De Pinte kan men deze week onder meer een MATCH aanschouwen tussen De Pinte en Zevergem (Fotoclub De Spiegel en Art@De Pinte) en tussen fantasie en werkelijkheid (Jean Lootens).


Fotoclub De Spiegel stelt tot zondag 8 mei tentoon in de etalages van handelszaken en in de inkom van het gemeentehuis. Dit jaar gingen ze op pad in het idyllische Zevergem. De mooie natuur werd er door de leden op verschillende momenten in beeld gebracht.


Art@De Pinte matcht De Pinte en Zevergem. De leden brachten verschillende zichten in beeld, zoals de nieuwe bib, het Doornhammeke, het Scheldeveldekasteel,.. Ze ‘matchten’ hun werken tot een skyline van De Pinte en Zevergem. Het panoramische werk krijgt later een permanente plaats in het OCP.
De werken zijn volgend weekend (7 en 8 mei) tussen 14 en 18 uur te bezichtigen in de Raadzaal van het gemeentehuis.

 

Een ander lid van Art@De Pinte, Jean Lootens, matcht met zijn stillevens fantasie en werkelijkheid. Zijn werken zijn een compilatie van herkenbare alledaagse elementen of voorwerpen in een fictief abstract decor, waarbij vooral de kleurwaarneming van de toeschouwer wordt geprikkeld.
De werken zijn tijdens het weekend van 30 april/1 mei en 7/8 mei tussen 14 en 18 uur te bezichtigen in de Raadzaal van het gemeentehuis.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio