Geert Gisquière (directeur Cambio): “Cambio is financieel echt interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering,..: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Rij je minder dan pakweg 10 000 km per jaar, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin?”.

Huidig Schepen van Milieu Benedikte Demunck (N-VA) hoopt dat de inwoners enthousiast gebruik zullen maken van deze nieuwe formule die "zowel interessant is voor de portemonnee als voor het milieu".

Wie aansluit bij cambio krijgt een cambio-kaart: een chipkaart met een persoonlijke pincode. Deze cambio-kaart geeft toegang tot alle cambio-auto's in heel België. De cambio-gebruiker reserveert de auto van zijn keuze waar hij dat wenst.

Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch, via internet als via de app. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als voor een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week.

Inwoners van De Pinte die aansluiten bij cambio vóór 31 mei ontvangen volledig gratis hun cambio-kaart (normaal bedraagt deze instapkost 35 euro).

Voor de geïnteresseerden die er meer willen over weten is er een infoavond op dinsdag 3 mei om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio