Vincent Van Peteghem volgt Sarah Claerhout op als kamerlid

Vincent Van Peteghem volgt Sarah Claerhout op als kamerlid

Foto: jdd

Gent / De Pinte - Het hing al een paar dagen in de lucht maar pas vandaag diende Sarah Claerhout haar ontslag in als kamerlid. Claerhout zetelde als eerste opvolger voor Pieter De Crem, die als staatssecretaris voor Buitenlandse Handel zijn mandaat van kamerlid na de verkiezingen van 2014 niet opnam. Vincent Van Peteghem (35) volgt haar op.

Van Petegehem komt als tweede opvolger het parlement binnen. Claerhout was al opvolger voor Pieter De Crem die Staatssecretari voor Buitenlandse handel werd. Vincent Van Peteghem stond na haar op de lijst, en haalde in 2014 een mooie score met 6680 voorkeursstemmen.

De 35-jarige Pintenaar is professor management en directeur onderwijsinnovatie aan de EDHEC Business School in Rijsel. Op politiek vlak stapte hij in de voetstappen van zijn vader Martin, die burgemeester was van De Pinte tot 2012. Vincent was onder meer provinciaal voorzitter van de JONGCD&V van 2010 tot 2013 en is sinds dit jaar ook lid van het partijbestuur.

In De Pinte is Van Peteghem fractieleider bij oppositiepartij CD&V. CD&V bleef de grootste partij na de jongste  gemeenteraadsverkiezingen, maar werd door een coalitie van de drie andere partijen opzij gezet. Meteen het afscheid van Martin Van Peteghem van de gemeenteraad. De vraag is of Vincent Van Peteghem nu definitief voor Brussel kiest. Want hij maakte er nooit een geheim van dat hij in 2019 het roer van de gemeente wil overnemen. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees