Ook Nieuw Houtem gaat voor belastingverlaging (tot 7,9%)

Ook Nieuw Houtem gaat voor belastingverlaging (tot 7,9%)

Sofie Boeykens Foto: JDN

Sint-Lievens-Houtem - Houtems schepen voor Financiën, Sofie Boeykens (NH), liet zonet weten dat haar partij voorstander is van een belastingverlaging van 8,5 naar 7,9%.

"Aan deze stelling zijn grondige berekeningen voorafgegaan" verduidelijk Boeykens. "Concreet voor de Houtemnaar betekent dit een verlaging van de aanvullende personenbelasting van bijna 40 euro per belastingplichtige."

Gevolg van deze verlaging is dat de gemeente-inkomsten zullen dalen met pakweg 280.000 euro. "Wij hebben gekozen voor een zeer realistische verlaging van de belastingen. Om te vermijden dat wij of onze eventuele opvolgers in het bestuur na 2019 op een avontuur zouden afstevenen, hebben wij er met de voorgestelde verlaging voor gezorgd dat de gemeente ook de komende legislatuur voldoende slagkracht zal behouden en tegelijk financieel gezond kan blijven. De voorgestelde doordachte belastingverlaging zal geen invloed hebben op de werking van onze gemeentelijke dienstverlening en voorziet het behoud van het personeelskorps. Verder zullen wij, zelfs met deze belastingverlaging in de mogelijkheid blijven om ook de komende jaren investeringen aan te gaan zonder de volgende generaties te belasten met een verhoging van de schuld."

De fractie van Nieuw Houtem, die de absolute meerderheid bezit, zal deze belastingverlaging voorleggen op de gemeenteraad van 21 december.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio