Inbraakgolf tijdens kerstweekend

Inbraakgolf tijdens kerstweekend

Foto: gva.be

Nazareth / De Pinte - In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 december en in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december kregen zowel De Pinte als Nazareth 2 golven van inbraken te verwerken. In totaal werd er 22 keer ingebroken, 15 keer in De Pinte en 7 keer in Nazareth.

De inbraken waren vaak geconcentreerd in bepaalde wijken zodat men kan aannemen dat het daar om dezelfde dieven(bendes) ging.

In De Pinte werden woningen in volgende straten "bezocht": Elsboslaan, Magaret, Geetschuren, Florastraat, Rubenslaan, Den Duiver, Spechtenpark, Jubileumlaan, Pastoor Van Ackerlaan, Koningin Fabiolalaan, Eeuwfeestlaan en Oudstrijderslaan.

In Nazareth werden volgende straten aangedaan: ’s Gravenstraat, Kasteelstraat, Leegzakstraat, Boeregemstraat en Ter Meerenstraat.

In de meeste gevallen was er glasbraak al dan niet vooraf gegaan door een poging om een deur te forceren. De dieven waren vooral uit op geld en juwelen, ook al dienden ze in sommige gevallen zonder buit af te druipen.

Op tweede kerst was er ook nog een inbraak in een woning in Pont-Zuid in Zevergem. Onbekenden klommen over een poortje dat de tuin afscheidt van een doodlopend aardewegje. Ook hier werd een ruit ingegooid met een steen uit de tuin. De dieven doorzochten de bovenverdieping. Bij het verlaten van de woning forceerden ze nog een schuifraam. Het BIN werd ingeschakeld en de inwoners werden opgeroepn uit te kijken naar een grijze VW Golf met Franse nummerplaat.

Het onderzoek loopt. De analyse en opvolging van onder meer de beelden van de slimme camera's laten wel regelmatig toe diefstallen op te lossen, maar dat vraagt heel wat tijd en speurwerk.

De politie vraagt met aandrang de 101 te bellen als men iets verdachts opmerkt. 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio