Donderdag en vrijdag wordt rotonde aan Jeugdhuis afgesloten

Donderdag en vrijdag wordt rotonde aan Jeugdhuis afgesloten

Foto: depinte.be

De Pinte - De werken in de Langevelddreef verlopen volgens plan en naderen het einde van de eerste fase. Deze week donderdag en vrijdag zal de rotonde in de Groenstraat afgesloten worden voor de vernieuwing van het wegdek richting tunnel. De gemeenteschool, het OCP en de andere gebouwen in Polderbos zullen op die twee dagen enkel bereikbaar zijn via de Bommelstraat.

Daarna gebeuren nog herstellingswerken aan de buitenkant van de tunnel zodat de normale doorgang naar de Stationsstraat afgesloten blijft van woensdag 2 tot en met woensdag 9 mei. Het station kan gedurende die week bereikt worden via Aan de Bocht (langs de Carrefour), waar de rijrichting even omgedraaid wordt (zie foto).

Op 18 mei 's avonds worden de tunnel en de nieuwe rotonde in het Langeveld ingehuldigd en nadien opengesteld voor het verkeer. Ondertussen zal fase 2 van de werken reeds gestart zijn. Vanaf 7 mei wordt het kruispunt Berkenlaan-Spoorweglaan onder handen genomen. De Florastraat wordt vanaf dan tot het einde van de werken, voorzien eind augustus, een "doodlopende" straat, zonder verbinding naar de Spoorweglaan (die vanaf 18 mei volledig afgesloten wordt) of naar het Langeveld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio