Oudenaardseheerweg-Zwartegat pas terug open eind juni

Geen hinder aan de verkeerswisselaar E17 tot na bouwverlof

Geen hinder aan de verkeerswisselaar E17 tot na bouwverlof

Foto: jdd

Nazareth / De Pinte - De werken voor de aanleg van een nieuwe verkeerswisselaar lopen verder gevoelige vertraging op, zodat de fase met verkeershinder op de N60 en de E17 opschuift naar de maanden na het bouwverlof. Communicatieverantwoordelijke Irene Van der Craats van Wegen en Verkeer: "Enerzijds was er de overvloedige regenval van de voorbije winter. De grond was oververzadigd en het water kon niet voldoende afgevoerd worden".

Bij de voorbereiding van de aanleg van de nieuwe afrit komende uit de richting Kortrijk stootte men ook op allerlei bouwafval. Buurtbewoners herinneren zich dat er jaren geleden 's nachts vrachtwagens op de site heen en weer reden, en dat tegen de morgen alles weer mooi bedekt was met een verse laag aarde. Meer recent werd het terrein ook gebruikt bij de herasfaltering van de E17. De grote hopen aarde en afval werden toen nooit verwjderd, wat nochtans één van de voorwaarden van de vergunning was. Van der Craats: "de aannemer is vorige week gestart met de bemaling van de site. Concreet betekent dit dat het water wordt opgepomt en weggevoerd." In de loop van de maand mei hoopt men de eigenlijke werken te kunnen hervatten.

In de marge vernemen we ook dat de werken aan het Zwartegat vertraging oplopen omwille van een nog ontbrekende vergunning. De Oudenaardseheerweg zal vermoedelijk pas eind juni terug opengesteld worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio