Dubbelconcert Harmonieorkest De Pinte - Musikverein Freiamt

De Pinte - Het is ondertussen meer dan twintig jaar geleden dat de toenmalige Begoniaharmonie de ‘Musikverein Freiamt’ nog eens mocht ontvangen op het Internationaal Muziekfestival De Pinte van 1996. Door omstandigheden waren de banden met de muzikanten uit de verbroederingsgemeente wat verwaterd. Het 150-jarig bestaan van De Pinte was de ideale gelegenheid om de banden met de muzikanten uit de verbroederingsgemeente terug aan te halen. Na de eerste contacten reisde een bestuurslid van het Harmonieorkest De Pinte af naar Freiamt om de nodige afspraken te maken. Het resultaat is dat de vrienden uit Duitsland voor vier dagen naar België afzakken.

Vandaag vrijdag 11 mei kan men de Pintse gasten al eens aan het werk zien en horen op de Kouter in Gent. Ze verzorgen er om 10u30 een gratis aperitiefoncert op de kiosk. 


De apotheose van de vierdaagse is het gezamenlijk dubbelconcert dat op zaterdag 12 mei wordt georganiseerd in het kader van de festiviteiten voor 150 jaar De Pinte. Men kan die avond genieten van de muziek van maar liefst 3 orkesten: het Harmonieorkest De Pinte, de Youth Band De Pinte en het Musikverein Freiamt. Men krijgt het Harmonieorkest en het Musikverein ieder afzonderlijk te horen, maar daarnaast kan men genieten van diverse combinaties van de 3 orkesten.
 

Zaterdag 12 mei, 20u (deuren open om 19u30) in het OCP, Polderbos, De Pinte
Kaarten  €5 / kinderen 0-12j gratis

 

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio