Sinksenkermis met opening Langeveldtunnel, urban trail, cafeest en wielerkoers

Sinksenkermis met opening Langeveldtunnel, urban trail, cafeest en wielerkoers

Foto: depinte.be

De Pinte - Vanavond wordt de Langevelddreef opnieuw opengesteld voor het verkeer. De plechtige opening heeft plaats om 17 uur gevolgd door een optocht van oldtimers, voetgangers en fietsers vanaf de nieuwe rotonde aan Begoniapark naar kasteelpark Viteux, waar om 18 uur Cafeest start.

Op zaterdagnamiddag is er een Urban Trail, een rustige wandeling of jogging langs, door of rond Pintse gebouwen en locaties, ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de gemeente. Inschrijven kan nog voor de start in Park Viteux. Wandelaars starten om 14u45 en leggen 4km af. Voor joggers voorziet de organisatie om 14u45 een gezamenlijke opwarming en daarna krijgen zij een gevarieerd parcours van ongeveer 8km voorgeschoteld. Dankzij 1 of 2 "shortcuts" kunnen de lopers de afstand indien gewenst verminderen tot minimum 4km. Er is bevoorrading langs het parcours, en om 17u voorziet de organisatie een ludieke prijsuitreiking.  De jury zal een prijs toekennen aan de 150ste deelnemer, de oudste deelnemer, de grootste familie en aan de origineelst volgens het thema "150 jaar De Pinte" verklede deelnemer.

Het verdere programma van Cafeest vindt men op bovenstaande affiche.

Op Pinkstermaandag organiseert Wielerclub De Pinte voor de 54ste maal het Wielergala. Om 14 h starten de dames jeugd voor 8 ronden (56 km) en om 16h starten de dames Elite met lokale favoriete Fien Delbaere voor 12 ronden (84 km). Naar aanleiding van de recente discussies in de media omtrent lonen en prijzengelden in het dameswielrennen, wordt het prijzengeld voor beide wedstrijden dit jaar verdubbeld. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio