Langevelddreef terug open voor het verkeer

Na zes maanden onderbreking omwille van de wegenwerken werd gisteren op de vooravond van het kermisweekend de Langevelddreef terug opengesteld voor het verkeer. Door de nieuw aangelegde rotonde ter hoogte van de verkaveling Begoniapark wordt de verkeerssituatie er een stuk veiliger. Tevens werd de vernieuwde tunnel onder de spoorweg ingehuldigd. Door middel van een "hoogte-balk" probeert men te vermijden dat er zich nog hoge wagens klemrijden in de (te) lage tunnel.

Na het welkomstwoord door Mark Van Neste (Open VLD), Schepen van Openbare werken en Financiën, knipte hij samen met  burgemeester Hilde Claeys (Ruimte) officieel het lintje door. Vervolgens werd de tunnel, net zoals bij de eerste openstelling in 1984, "ingereden" door oldtimers met onder meer ook de toenmalige burgemeesteer Mevr Ceyssens aan boord. 

De bredere en veiliger fietspaden werden extra in de verf gezet door een afvaardiging van de Fietsersbond en van de Pintse ploeg van Kom Op Tegen Kanker. De receptie in kasteelpark Viteux luidde meteen de start van de eerste Cafeest-avond in.  

Ondertussen startte reeds de tweede fase van de werken. De Florastraat is hierdoor tot het einde van de werken, voorzien tegen het einde van de zomervakantie, een "doodlopende" straat zonder doorgang noch naar de volledig afgesloten Spoorweglaan noch naar de Langevelddreef. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio