Asperges koken en smullen

Asperges koken en smullen

Foto: http://www.gezinsbond-depinte.be

De Pinte - De gezinsbond richt een culinaire doe-avond in met als thema "asperges". Er bestaan witte asperges, groene asperges en paarse asperges. Veel topchefs geven de voorkeur aan witte asperges vanwege hun nootachtige smaak. Hun groene en paarse broertjes bevatten echter nog meer beschermstoffen: ze zitten vol vezels, bevatten verschillende vitamines en mineralen zoals ijzer en kalium en zijn een zeer goede bron van foliumzuur, onder meer cruciaal voor een gezond hart en voor de goede ontwikkeling van een foetus.

Volgende week vrjdag 15 juni worden onder leiding van ervaringsdeskundige Jo Beschuyt de recepten van vier bekende TV-koks klaargemaakt:. 

Aperitief met Apero-hapjes: Wraps met asperges, ham en eiersalade van Jeroen Meus
Soepje: Velouté van groene asperges van Sandra Bekkari
Voorgerecht: Gebakken haloumi met witte asperges en kersttomaatjes van Pascale Naessens
Hoofdgerecht: Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille van Sofie Dumon
Nagerecht

Hierbij worden aangepaste wijnen en dranken geschonken. Bondsleden betalen € 25,00-niet leden betalen € 30,00

Inschrijven vóór 9 juni bij Frans Naessens, Florastraat 3, tel 09 282 58 37, frans.naessens@skynet.be

15/06, 19 uur, in het bondslokaal-Sportwegel

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio