Benefietconcert Nona: Liefde in Lied en Lyriek

Benefietconcert Nona: Liefde in Lied en Lyriek

Foto: https://nonamechildeu.wordpress.com/

De Pinte - Volgende zaterdag 9 juni om 20h brengt het Amandi Consort o.l.v. Patrick Moeyaert in de kerk van De Pinte een concert met werken waarin de liefde centraal staat. Dit optreden wordt georganiseerd door de v.z.w. Nona, een vereniging die solidariteit wil omzetten in de praktijk. Met kleinschalige initiatieven proberen ze kinderen in Roemenië een mooie toekomst te bezorgen.

De teksten van het Hooglied, een boek uit het Oude Testament, hebben heel wat componisten uit de renaissance – maar ook uit latere periodes – geïnspireerd om deze liefdeslyriek op muziek te zetten: Jacques Barbireau, Orlandus Lassus, Francisco Guerrero, Tomàs Luis de Victoria, Claudio Monteverdi, Edward Bairstow, Ola Gjeilo…

Deze liederen worden afgewisseld met liefdespoëzie, gebracht door Veerle Magerman.  De gedichten zijn o.m. van Rutger Kopland, Judith Herzberg, Octavio Paz, Guido Gezelle, Szymborska, Hadewych, Augustinus en Lieven Merlevede en gaan van de menselijke liefde over naar de liefde tot God (mystieke liefde).

Na het concert wordt een drankje aangeboden.

Kaarten kosten 15 EUR in voorverkoop en 18 EUR aan de kassa en zijn te verkrijgen bij de bestuursleden van NONA en op het secretariaat van de vereniging: Serafien de Rijckelaan 21 te De Pinte.

Contact en info: tel. 09 282 85 78    e-mail nonamechild@telenet.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio