Eddy en Joe op weg naar Compostella

Eddy en Joe op weg naar Compostella

Eddy bij zijn vertrek in Chablis Foto: jdd

De Pinte - Eddy Bosschaert hernam zijn tocht die twee jaar geleden strandde in Chablis. Ook Joe Rogge is ondertussen op weg naar Compostella.

Twee jaar geleden vertrok Eddy Bosschaert (69) op zijn eentje te voet vanuit De Pinte naar Compostella. Maar na een kleine maand kreeg hij af te rekenen met ernstige heupproblemen. Op doktersvoorschrift diende hij na 500 van de in totaal 2400 km lange tocht zijn avontuur stop te zetten. Maar zijn oude droom om te voet Compostella te bereiken bleef. “Voor mij is dit zowel een lichamelijke als vooral een geestelijke uitdaging”. Na maanden revalideren en trainen onder deskundige leiding was Eddy er mentaal en fysiek terug klaar voor. De draad nam hij op 7 april weer op in Chablis waar hij twee jaar geleden diende te stoppen. “Ik voel me fitter dan ooit, en zal het ook wat kalmer aandoen met onder meer een wekelijkse rustdag”. Na twee maand verloopt alles nog opperbest en is Eddy dichtbij Saint-Jean-Pied-de-Port, net voor de Spaanse grens, voor velen het startpunt van hun Camino, hun pelgrimstocht. Men kan Eddy's avonturen volgen op https://eddycompostella2016.blogspot.com/ Zijn tocht heeft dit keer ook een bijkomende dimensie. Eddy laat zijn tocht sponsoren ten voordele van Zonnehoeve in Eke, een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking, waar hij vrijwilliger is. Men kan steunen door bvb een aantal kilometer van zijn route te sponsoren aan 1€/km op rekeningnummer BE11 7555 6247 3448.

Joe Rogge is gekend door zijn boeken over de Gentse stations (‘Het Gentse Zuidstation’ en het ‘Station Gent-Sint-Pieters’ dat in oktober verschijnt) en als voorzitter van de Fietsersbond en de Mobiliteitsraad van De Pinte. Vorig jaar vatte hij het plan op om ook zijn Camino te stappen. Op 29 mei startte hij in...Saint-Jean-Pied-de-Port, een 800 km van Compostella. In tegenstelling tot Eddy "die het rustig aan doet en wel zal zien wanneer hij aankomt", heeft Joe een strak schema. Hij verwacht na 32 dagen stappen, of gemiddeld 25 km per dag, aan te komen op zaterdag 30 juni. Ondertussen heeft hij  reeds een 300 km achter de rug, en is hij Burgos voorbij, en ligt hij dus al een stuk voor op zijn schema. Joe's avonturen kan men volgen op http://joegaatnaarcompostella.blogspot.com/

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio