Gemeenteraad keurt RUP Centrumbocht en Mobiliteitsplan goed

Gemeenteraad keurt RUP Centrumbocht en Mobiliteitsplan goed

RUP Centrumbocht Foto: depinte.be

De Pinte - Tijdens de laatste gemeenteraad voor het zomerreces werden (de) twee (laatste) belangrijke dossiers van de huidige legislatuur goedgekeurd. Op basis van het openbaar onderzoek werd het RUP op een aantal plaatsen (Sportwegel, Plantsoendienst aan het station,..) bijgestuurd. CD&V, die pleit voor meer spreiding van de verdichting en vreest voor juridische procedures, onthield zich bij de stemming.

Het mobiliteitsplan voorziet onder meer een bijkomende toegang tot perron 4 aan het station en vraagt aan de stad Gent een betere ontsluiting van het uitrijdend verkeer aan "de drie sleutels". Open VLD kan zich nog steeds niet volledig vinden in het mobiliteitsplan en stemde daarom verdeeld. Schepen Vanneste stemde loyaal met zijn coalitiepartners maar de andere open VLD leden onthielden zich, net zoals de CD&V oppositie, bij de stemming. Open VLD heeft onder meer problemen met de constante zone 30 en betreurt dat er niet gewerkt wordt met "slimme snelheidsborden". 

Recent was er ook enige discussie tussen Ruimte en N-VA over het al of niet inleggen van bussen van en naar Zeverrock. Op voorstel van Vincent Van Peteghem (CD&V) zal opnieuw contact opgenomen worden met de organisatoren om veilige en duurzame maatregelen uit te werken, waarbij het inzetten van één of andere vorm van busververvoer een piste kan zijn.

Meer details over al deze punten en een uitgebreide motivatie van het stemgedrag vindt men de volgende dagen op deze blog en in de gedrukte Gentenaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio