Plattelandsweekend in Zevergem

Plattelandsweekend in Zevergem

Foto: plattelandsweekend.com

De Pinte - Het stille, landelijke Zevergem maakt zich opnieuw klaar voor een uniek weekend, een samenwerking tussen de lokale Bedrijfsgilde en de Landelijke Gilde, met de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers en steun van leden, familie, vrienden en kennissen.

In 2010 werd voor de eerste keer het Plattelandsweekend met een Trekker Trek voor tractoren ingericht. Het succes was zo groot dat er op algemene aanvraag vier jaar later een nieuwe editie kwam, met een nog uitgebreider programma door de toevoeging van een schlageravond. De beide verenigingen waren bijzonder trots op hun sterrenaffiche met Sam Gooris, Laura Lynn en Christoff & Willy Sommers. De organisatie van de tweede editie was zo succesvol dat bvb. de bedrijfsgilde met haar deel van de opbrengst een klepelmaaier kon aankopen, die het de plaatselijke landbouwers toelaat het beheer van de bermen op een ecologische wijze uit te voeren met een minimaal gebruik van onkruidverdelgers.

Nu, nog eens vier jaar later, is het enthousiasme bij de Bedrijfsgilde en de Landelijke Gilde verre van geblust. Opnieuw is een werkgroep met enerzijds grotendeels dezelfde mensen maar anderzijds ook met jonge nieuwkomers erin geslaagd een mooie affiche op te maken voor een schlageravond met Paul Severs, Lissa Lewis, Romeo’s en Christoff en met als afsluiter de plaatselijke vedette Kurt Burgelmans. Het programma van het weekend wordt verder uitgebreid, dit maal met een optreden van de Ketnetband op zaterdagnamiddag, wat ongetwijfeld zal geapprecieerd worden zowel door de jeugd als door de jongvolwassenen. Deze activiteit wordt ingericht met steun van de KLJ Zwijnaarde-Zevergem.

Op zondag is er opnieuw een uitgebreide oldtimertocht, trekker-trek met voornamelijk de plaatselijke tractorliefhebbers en een BBQ met randanimatie. 

 

Vrijdag 29 juni : Schlageravond met Paul Severs, Lissa Lewis, 

De Romeo’s,  Christoff en afsluitend Kurt Burgelman 

Zaterdag 30 juni : de Ketnetband 

Zondag 1 juli : Oldtimer tocht,  Trekker Trek, BBQ

 

http://www.plattelandsweekend.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio