Mobiliteitsplan gaf de doorslag

Schepen Van Neste stapt uit de gemeentepolitiek

Schepen Van Neste stapt uit de gemeentepolitiek

Mark Van Neste (links) met Mevr Denys en gouverneur Briers bij de inhuldiging van de Parkbosbruggen vorige vrijdag Foto: jdd

De Pinte - Mark Van Neste, eerst schepen en schepen van onder meer financiën en openbare werken, heeft na lang twijfelen de knoop doorgehakt en zal niet op de lijst staan van Open VLD voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

"Enerzijds wordt ik binnenkort 70, anderzijds is er de passie om me verder full time in te zetten voor de gemeente. Het stemgedrag van mijn partij over het mobiliteitsplan in de jongste gemeenteraad heeft uiteindelijk de doorslag gegeven". Vorige week onthielden de drie raadsleden van Open VLD zich bij de stemming. Marijke Eeckhout, de fractieleider van de Open VLD, vermeldde bij de motivatie dat schepen Van Neste "uit collegialiteit" wel zou meestemmen met de coalitiepartners. Maar dat was volgens Mark Van Neste niet de echte reden: "ik stemde uit overtuiging voor het plan. Ik ben één van de vaders van het mobiliteitsplan en heb er de ganse legislatuur aan gewerkt in nauwe samenspraak met de verschillende schepenen van mobiliteit die we sinds 2012 gekend hebben. Het resultaat is een aanvaardbaar compromis voor de drie partijen van de meerderheid. Dat plan werd ook binnen mijn partij uitvoerig besproken en hierdoor werden ook items bijgestuurd". Open VLD voorzitter Evelyne Gomes reageert niet verrast: "Reeds vorig jaar liet Mark verstaan dat hij meer tijd wou vrijmaken voor zijn familie. Wij waarderen ten zeerste hoe hij steeds zijn kennen en kunnen heeft ingezet voor de politiek, voor Open Vld en voor deze coalitie".
Van Neste, ingenieur van opleiding, was beroepshalve bestuurder van een studiebureau voor Burgerlijke Bouwkunde. In 2000 kwam hij in de gemeenteraad en van 2002 tot 2012 was hij schepen van financiën en ruimtelijke ordening in de CD&V-Open VLD coalities geleid door Martin Van Peteghem (CD&V). In 2012 stond hij mee aan de wieg van de coalitie met Ruimte en N-VA, wat hem tot de dag van vandaag door sommige CD&V'ers zeer kwalijk wordt genomen. Anderzijds wordt hij over de partijgrenzen heen geapprecieerd voor zijn werklust en dossierkennis. Hij ziet zichzelf eerder als technieker dan als politieker en met enige trots kijkt hij terug op projecten zoals Viteux, sportpark Moerkensheide, de Parkbosbruggen, de heraanleg van de tunnel van de Langevelddreef en de Oude Gentweg, de eerste fietsstraat van de gemeente. "Tot het einde van het jaar ga ik gedreven verder werken, onder meer aan de afwerking van de fietssnelweg en het wegwerken van het zwarte punt in de Keistraat tussen de Rosdamstraat en het rondpunt aan Den Duiver".

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio