"Den Duiver" wordt restaurant Le Noble

"Den Duiver" wordt restaurant Le Noble

Foto: jdd

De Pinte - Aan de rotonde van de Baron de Gieylaan en de Keistraaat opent Hicham Balafrej volgende vrijdag, met een knipoog naar het vlakbij gelegen kasteel "Grand Noble", het restaurant "Le Noble".

De kern van het gebouw gaat terug tot de herberg "Den Duiver", waarnaar het jaartal 1719 in het pannendak verwijst. "Met respect voor de traditie werd de herberg indertijd omgebouwd tot een comfortabel hedendaags restaurant met een subtiele toets naar het verleden" licht Hicham toe. Onder meer restaurant "Ter Lande" en recent "Il Mondo di Miccoli" waren hier gevestigd.

Hicham genoot zijn opleiding aan de hotelschool Ter Duinen te Koksijde. Na stages bij Le Fox in De Panne en de vroegere ten Bogaerde in Koksijde, ging hij aan de slag bij Danny Horseele (Ghelamco) en was keukenchef bij Allegro Moderato. Balafrej: "we streven naar het essentiële van de keuken, naar "lichtheid" in combinatie met het beste van het seizoen, we bieden een Frans/Belgische keuken met een subtiele toets van de wereldkeuken".

Lunch 27 €; menu vanaf 45 €

http://www.le-noble.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio