VBS Zevergem sloot schooljaar af als vijfsterrenschool

De Pinte - Vijf fonkelende sterren pronken aan de toegangspoort van de Vrije Basisschool in Zevergem, vijf sterren die duidelijk maken dat er met iedere klas met de hulp van de werkgroep sociale vaardigheden hard aan één doel is gewerkt.

Het begon allemaal met Sterrenvrouw, Fonkel en Schitter die van de sterrenhemel neerdaalden om te leren wat het is om je in de zevende hemel te voelen. Dat kan alleen maar door samenhorigheid en het werken aan één doel. En zo bedachten ze opdrachten die iedere klas met succes probeerde uit te voeren.

Dit succes leverde een klasster op en na een periode werden de klassterren ingeruild voor een grote schoolster. De eerste schoolster prijkte in november aan de schoolpoort.

Te behalen klassterren voor de tweede schoolster waren: de strapdag, de organisatie van de missiemarkt en de organisatie van het grootouderfeest.

In de projectweek rond sterren moest de ganse school een oriëntatieloop houden, een yogales volgen en houten sterren versieren en die onder het afdak ophangen waardoor een sterrenhemel ontstond. Vol enthousiasme werd ook de derde ster behaald.

Voor de vierde schoolster dienden de leerlingen echt hun beste beentje voor te zetten. Men diende met een zelf georganiseerde sponsortocht zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Mobiele School. En ja hoor, men kwam ruim boven het vooropgestelde bedrag.

Het mooie schooljaar werd beeïndigd met een schoolfeest waarvan de titel alleen al een bekroning is van het vele werk: "samen ster(k)", waarbij iedere klas hard werkte aan een nummer

Een speciale editie van Sterrenvrouw, Fonkel en Schitter die de vijfde ster overhandigden, zorgde ervoor dat schepen van onderwijs Benedikte Demunck (N-VA) officieel het lint kon doorknippen van de vijftereenschool.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio