Nieuwe op- en afrit E17 worden na bouwverlof aangesloten

(Pas) hinder op N60 vanaf half september

Vanaf 28 augustus wordt de nieuwe afrit verbonden met de E17 (blauwe lijn) Foto: Agentschap Wegen en Verkeer

Nazareth / De Pinte - In de eerste weken na het bouwverlof zal de aannemer de laatste hand leggen aan de nieuwe afrit van de E17 voor de wagens komende uit de richting Kortrijk naar Nazareth/Oudenaarde.

Deze afrit wordt momenteel aangelegd achter de Makro en loopt voor een deel parallel met de Heerweg. Vanaf 28 augustus wordt de de nieuwe afrit aangesloten op de E17. Deze werken worden uitgevoerd in de berm en op de pechstrook. Het verkeer op de E17 zal er over drie versmalde rijstroken geleid worden, met een snelheidsbeperking tot 70 km/u.

Vanaf de tweede helft van september worden de aansluitingen op de N60 gemaakt, zowel voor deze afrit als voor de later aan te leggen oprit. Door deze nieuwe oprit zullen de wagens vanuit Gent richting Antwerpen niet langer de N60 moeten dwarsen. Richting Oudenaarde zal er tijdens deze fase slechts één rijvak beschikbaar zijn. Bestuurders vanuit Kortrijk (E17) zullen de N60 niet meer kunnen dwarsen richting Oudenaarde (N60). Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt deze chauffeurs aan de afrit Deinze te nemen. Ook de wagens vanuit Gent (N60) naar Antwerpen (E17) zullen de N60 niet meer kunnen dwarsen, maar zij kunnen keren aan de rotonde aan de Begoniastraat en zo de E17 oprijden.

In een latere fase zullen op de N60 slechts twee rijvakken, één in beide richtingen, beschikbaar zijn. Het einde van de werken en van de hinder wordt voorzien tegen de zomer 2019. Op dat ogenblik zal men eindelijk een veilig affrittencomplex hebben, waar levensgevaarlijke manoeuvers om de N17 op of af te rijden tot het verleden behoren.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio