Films voor klein en groot (in open lucht) en speelstraat

Films voor klein en groot (in open lucht) en speelstraat

Foto: depinte.be

De Pinte - Zoals de traditie het wil staat Polderbos tijdens het eerste weekend van september in het teken van film en spelen. Nu zaterdag worden kinderen vanaf 6 jaar in de cultuurzaal van het OCP om 15 uur vergast op de film ­"Coco" (inkom 2 euro, pauze met versnapering en drankje, einde om 17 uur), om 20 uur wordt op de parking van het OCP "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" vertoond (inkom gratis).


Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij Héctor en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken. Coco, één van de beste Disney films in jaren, met een erg origineel verhaal waarin de liefde eens niet helemaal op de voorgrond staat. Je wordt er vrolijk van en het heeft leuke plotwendingen. Een echte aanrader voor jong en oud.
Vooraf registreren is wenselijk via de link op https://www.depinte.be/kinderfilm.aspx

Voor de openluchtfilm pakt men terug uit met één van de toppers van het voorbije jaar. ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ gaat over een moeder die druk zet op de autoriteiten om de onopgeloste moord op haar dochter op te helderen.

Op zondag 2 september vanaf 13 uur wordt Polderbos voor de zestiende keer omgebouwd tot een speelstraat. De straat wordt verkeersvrij gemaakt en de kinderen en jongeren krijgen de kans om letterlijk ‘op straat’ te spelen, te bewegen en zich te amuseren. De activiteiten zijn enorm uiteenlopend. Ravotten is mogelijk in het avonturendorp, kleuterdorp, tienerdorp of sportdorp. Tijdens de optredens kan je genieten van een drankje op het terras. De toegang is gratis.

Het weekend is een organisatie van de jeugdraad en van de jeugd- en cultuurdienst van de gemeente.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio