Keistraat tussen Rosdam en rond punt Baron de Gieylaaan wordt veiliger

"Zwart punt" aan Te Lande wordt weggewerkt

"Zwart punt" aan Te Lande wordt weggewerkt

Schepen Van Neste toont tot waar de Keistraat verbreed zal worden Foto: jdd

De Pinte - Nu de werken aan de Spoorweglaan afgewerkt zijn en de ganse zone inclusief Langeveld en Florastraaat terug open is voor het verkeer, kan een volgende werf aangepakt worden. Zoals eerder reeds aangekondigd (krant van 21 april) wordt het stuk van de Keistraat tussen de Rosdamstraat en de Baron de Gieylaan aangepakt.

“Oorspronkelijk was het de bedoeling dit deel samen met Gent te hernieuwen bij de heraanleg van de Baron de Gieylaan tussen de rotonde Te Lande en de Kortrijksesteenweg”, zegt schepen van Openbare Werken Mark Van Neste (Open VLD). “Maar Gent plant deze werken pas eind 2019-begin 2020 bij de heraanleg van de Baron de Gieyaan. De Pinte zal nu reeds zijn deel van dat stukje Keistraat vernieuwen.”

Langs de kant van het restaurant "Le Noble" wordt de gracht ingebuisd en wordt de weg door onteigening een aantal meter verbreed. Het deel van de rijweg kant Gent komt zo vrij.

“We zullen na de werken van De Pinte paaltjes plaatsen op de gemeentegrens zodat ons deel van de bestaande rijweg onmiddellijk al als dubbelrichtingfietspad zal kunnen worden gebruikt”, zegt de Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).

De werken zijn voorzien om van start te gaan rond 11 september en zullen ongeveer 30 werkdagen duren. Er zal gedurende de werken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn door dit deel van de Keistraat. Komende van Gent (rotonde Driesleutels) en komende van het centrum van De Pinte (spoorwegbrug Baron de Gieylaan) wordt er een omleiding voorzien via de Florastraat. Verkeer komende van Nazareth (Keistraat) wordt omgeleid via de Moeistraat en de N43.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio