Inschrijvingen voor bezoek aan "Hof ter Groene Walle" in kader van Open Monumentendag zijn afgesloten

De Pinte kermist verder tot dinsdag

De Pinte kermist verder tot dinsdag

Foto: depinte.be

De Pinte - Na de extra activiteiten op vrijdag en zaterdag naar aanleiding van de honderdvijftigste verjaardag van de gemeente, gaat de kermis op zondag verder met het traditionele programma. In de Baron de Gieylaan en Pintestraat heeft tussen 10 en 18 uur de 41ste braderie plaats met standen van lokale middenstanders en verenigingen. In de Groenstraat en Pintestraat is er een brocante- en kinderrommelmarkt. In de namiddag is er onder meer een kinderdorp en straatanimatie (14 uur) en een concert van het Harmonieorkest De Pinte (15 uur).

Ieder jaar valt de Open Monumentendag samen met de braderie. De Pinte telt (slechts) drie (*) beschermde monumenten. Na het geleide bezoek aan het beschermde orgel in de dorpskerk in 2016, richt de Erfgoedraad dit jaar in samenwerking met de eigenaar rondleidingen in op het "Hof ter Groene Walle" (ook gekend als hoeve Cnudde). Jammer genoeg zijn alle sessies volzet en is het niet meer mogelijk de hoeve te bezoeken als men nog niet ingeschreven is. (*) Het derde beschermde monument is de pastorie van Zevergem).

Een ander cultureel erfgoedgebeuren kan men wel nog bijwonen op dinsdag. Dan worden voor de 112ste (!) keer de paardenkoersen ingericht op de weide tussen 't Mieregoed en de Kalande. Start om 14 uur, inkom 5 euro, waarvan een deel naar "Kom op tegen kanker" gaat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio