Dienst burgerzaken zondagvoormiddag open

Registreer je als orgaandonor en Make Belgium Great Again

Registreer je als orgaandonor en Make Belgium Great Again

Foto: vtm.be

De Pinte - Nu zondag 23 september zal, net zoals in 240 andere gemeenten, de dienst Burgerzaken uitzonderlijk open zijn van 9 tot 12 uur voor wie zich positief wil registreren voor orgaandonatie (ingang via het gemeenteplein, luifel). Dit naar aanleiding van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’, dat dinsdag voor de eerste keer uitgezonden werd.

Ondanks het feit dat we het in ons land eigenlijk goed doen wat betreft orgaandonaties, zijn er toch elk jaar nog meer dan 100 mensen die sterven terwijl ze op de wachtlijst staan. Aangezien het op dit moment nog niet mogelijk is om zich te registreren bij de huisarts of online, maken vele gemeenten het extra makkelijk door uitzonderlijk op zondag 23 september het gemeentehuis te openen om zich te registreren.

‘Je registreren als orgaandonor vraagt letterlijk 5 minuutjes tijd’, benadrukt presentatrice Frances Lefebure. ‘Maar daarmee kan je wel mensenlevens redden. Deze actie is voor íedereen die op dit moment op een levensnoodzakelijk orgaan wacht, voor alle 1212 wachtenden.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio