Twee koren, gelegenheidstoneel en Bavegems Schijterke

Vriendenkringvoorzitter Lieven De Naeyer stookte de bakoven van zijn grootmoeder op. De Bavegemse jeugd kwam proeven Foto: JDN

Sint-Lievens-Houtem - Ondanks het mindere weer kende de Bavegemse kermis gisteren een succesvolle start met het opstoken van een eeuwenoude bakoven als hoogtepunt.

In de namiddag werd een kinderrommelmarkt georganiseerd in en rond het parochiecentrum. In de vooravond opende de kermis officieel aan de eeuwenoude houtoven recht over de kerk. "Met de Vriendenkring van basisschool Klim-Op bakten we er voor het eerst een echt ‘Bavegems Schijterke’", aldus voorzitter Lieven De Naeyer. "En iedereen mocht gratis proeven. De naam verwijst rechtstreeks naar de bijnaam van de Bavegemnaren, met name de 'broekschijters'. De oven was vroeger eigendom van mijn grootmoeder Gabrièlle Ficquère en grootvader en voormalig Bavegems burgemeester Jozef Maurice Hofman. Wie nog wil proeven van het Bavegems Schijterke, moet zich reppen. Als het weer het toelaat, stoken we de antieke bakoven deze namiddag (zondag, nvdr) nog eenmaal op om het Schijterke, vol lokale ingrediënten, te bakken. Afspraak om 16u. Intussen kunnen de bezoekers genieten van de wielerwedstrijd."

Aansluitend aan het opstoken van de houtoven, bracht het parochiaal koor enkele kermisliederen en was er de opvoering van het toneelstuk ‘De nonnen in Bavegem’’. Ook het zangkoor Toontje Hoger van de school werkte mee. ’s Avonds trad lokaal talent Marnix Matthijs op in de parochiezaal. Hij bracht meezingers van vroeger en nu in unieke zelfgeschreven composities. Daarna was het de beurt aan de coverband Chain of Fools. 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio