Afschakelplan: De Pinte komt er goed van af

Afschakelplan: De Pinte komt er goed van af

Foto: FOD Economie

De Pinte - De kans is groot dat onze ministers nog links of rechts wat extra productiecapaciteit "vinden" maar mocht komende winter toch het afschakelplan in werking gesteld worden, dan komt De Pinte pas op de zesde plaats van de zeven schijven die kunnen afgeschakeld worden (*).

De kans dat in uw straat de komende winter de stroomknop op ‘uit’ wordt gezet tussen 17 en 21 uur is wellicht klein. Maar als het dan toch zo ver zou komen komen eerst die straten in aanmerking die in schijf acht vallen (onder meer  Merelbeke). Daar wordt de stroom uitgeschakeld tussen 17 en 21 uur. Is er de volgende dag opnieuw een stroomtekort, dan worden de straten uitgeschakeld die in schijf zeven vallen (onder meer Nazareth en Gavere). Stel dat er een paar weken later nog eens nood is aan een afschakeling dan gaan we verder met schijf zes. Dus pas bij een zesde afschakeling komt schijf drie, waaronder De Pinte, aan de beurt.

(*) volledigheidshalve, enkele huizen rond het Zwartegat worden bediend door een cabine in Nazareth en vallen dus in schijf zeven. De stratenlijst vindt men hier: https://afschakelplan.eandis.be/mijn-gemeente.html?gemeente=-2622341938

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio