Fingerfood in WZC Scheldevelde

Fingerfood in WZC Scheldevelde

Keukenmanager Charline Van Poucke Foto: jdd

De Pinte - Lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijden zijn ook belangrijk voor ouderen. OCMW De Pinte startte eind augustus samen met hun Cateringpartner Sodexo het innovatieve en creatieve concept Fingerfood in het WZC Scheldevelde.

"Onze cateringpartner Sodexo ontwikkelde voor senioren met een motorische en cognitieve beperking, dementerenden, slechtzienden, ziekte van Parkinson, … het concept Fingerfood. Fingerfood biedt volledige en evenwichtige maaltijden die met de handen kunnen gegeten worden door alle personen die het moeilijk hebben om met bestek te eten. Het voornaamste doel is om de zelfstandigheid van de bewoners zolang mogelijk te bewaren en de zelfredzaamheid te bevorderen. Dit komt de zelfstandigheid, de waardigheid en de motoriek van onze residenten ten goede. Hierdoor verbetert hun dagdagelijkse levenskwaliteit. En dat is uiteindelijk onze missie.” aldus OCMW-voorzitter Peter Dick.

 “De dagelijkse maaltijden worden aangeboden in een vorm die toelaat om het plezier weer te vinden in eten, zelfs als dit moeilijk wordt omdat het gebruik van bestek niet meer lukt.”, licht keukenmanager Charline Van Poucke toe. “Vanzelfsprekend gebeurt dit conform de wettelijke bepalingen en richtlijnen op vlak van voedselveiligheid & hygiëne.” Op de foto presenteert ze het menu van de dag: lamsburger met wortelen, romanesco en pommes duchesse afgewerkt met lamsjus en rozemarijn.

 

In de marge vernemen we ook nog dat sinds begin oktober het seniorenrestaurant alle weekdagen (maandag tot vrijdag behalve op feestdagen) toegankelijk is voor "externe" 65-plussers en inwoners met een beperking. De kostprijs van de maaltijd bedraagt 6 euro voor dagverse soep, hoofdgerecht, dessert en een consumptie. De betaling gebeurt aan de hand van een maandfactuur. Het middagmaal wordt om 12 uur geserveerd in de cafetaria van WZC Scheldevelde. Er is een weekmenu beschikbaar met een gevarieerd aanbod.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio