Lezing over ‘slachtoffers’ van oorlogsgeweld in De Pinte

11 novemberherdenking met vredesmoment en gratis concert

11 novemberherdenking met vredesmoment en gratis concert

Foto: depinte.be

De Pinte - Zoals elk jaar wordt er tijdens de 11 novemberherdenking een 'vredesmoment' aangebracht door de 11-groep van De Pinte. Het legt de link tussen het verleden en het actuele thema van de 11.11.11-campagne: migratie.


Na de bloemenhulde is het woord aan Johan Van Twembeke (Heemkring Scheldeveld en Erfgoedraad De Pinte). Hij zal het hebben over de ‘slachtoffers’ van oorlogsgeweld in De Pinte. 
In de raadzaal zal de fototentoonstelling van 11.11.11 opgesteld staan en ook de kinderen van het crea-atelier Art-i-choque brengen hun creatieve vredesboodschap.
Met medewerking van het 11-comité wordt door het gemeentebestuur een receptie aangeboden.
Iedereen is van harte welkom!

09:30  Onthulling bord Vredesboom parkje Wissenbulk
10:00  Last Post en bloemenhulde aan de gedenksteen voor de gesneuvelden, gemeentehuis
10:30  Vredesmoment met Johan Van Twembeke, receptie in de raadzaaal

 

 

15:00  Concert 'Pack up' door Oberon Strijkkwartet, kerk Zevergem

Met het vrolijke deuntje ‘Pack up your troubles in your old kit-bag, and smile, smile, smile …’ marcheerden duizenden Britse soldaten in het begin van de Eerste Wereldoorlog naar het front. In deze herdenkingsevocatie brengt het Oberon Strijkkwintet verhalen van moedige vrouwen en mannen. Aan de hand van de lotgevallen en anekdotes van gewone mensen in ‘den grooten oorlog’ schetsen ze de maatschappelijke en muzikale evolutie in deze woelige periode uit de geschiedenis.Met muziek van componisten als De Boeck, Bartók, Granados, Satie, Stravinsky en Hindemith.  

Uitvoerders:

Hendrik Ide en Nicolas De Cock, violen
Marijn Thissen, altviool
Liesbet Engelen, cello
Martje Hermans, contrabas

Reserveren

Dit concert wordt gratis aangeboden door het gemeentebestuur De Pinte en Cultuurraad De Pinte. Plaatsen dienen op voorhand gereserveerd te worden via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIMFfHaogLaA4w2SOu1COYEhuPOkUDtSMY_M_9jig78V48lg/viewform

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio