Politie lanceert enquête en praatavond over veiligheid

Politie lanceert enquête en praatavond over veiligheid

Foto: lokalepolitie.be

Nazareth / Sint-Martens-Latem / De Pinte / Gavere - De politiezone Schelde-Leie lanceert het Project 2020>2026! Het is een eerste stap in de voorbereiding van een nieuw zonaal veiligheidsplan. Hierin bepaalt de politie haar beleid voor de komende 6 jaar. Hiervoor willen zij eerst en vooral een zicht krijgen op het standpunt van de inwoners over veiligheid en de werking van de politie. Daarom kunnen inwoners van De Pinte, Nazareth, Gavere en Sint-Martens-Latem online de veiligheidsenquête invullen. In een volgende stap doen ze een oproep om deel te nemen aan het politiecafé op 12/12, om samen een aantal thema’s concreter gaan maken.

Tien minuutjes vraagt het om je veiligheidsgevoel in je buurt en je tevredenheid over de werking van politie Schelde-Leie te geven. Deelnemen is eenvoudig: surf naar http://www.project2020-2026.be en start de enquête met één klik. Deelnemers maken bovendien kans op geschenkmand t.w.v. 50€ (boordevol lokaal lekkers)! Doe het tot 12 november.

In een tweede fase brengt men op 12 december in het "politiecafé" de inwoners van De Pinte, Gavere, Nazareth en Sint-Martens-Latem samen om met de politie van Schelde-Leie ideeën te sprokkelen rond veiligheid. Het wordt een (éénmalige) avond waarop men in kleine groepjes gaat brainstormen en discussiëren. Zo geeft men een concrete invulling aan de thema's die zullen voortvloeien uit de resultaten van de veiligheidsenquête.

Gezocht: Inwoners die willen meedenken over het veiligheidsbeleid van de politie en haar werking, die zorgen voor nieuwe inzichten en ideeën.
Inwoners die met een open geest constructief willen meedenken, in het belang van iedereen binnen onze politiezone.
Zoveel mogelijk diverse deelnemers: jong of oud, geboren en getogen in de gemeente of net nieuw, met een gezin of alleenwonend,…

Praktisch: Op woensdag 12 december van 19 tot 22 uur.
Schrijf je in vóór 26 november op https://public.pzschelde-leie.be/project2020-2026/politiecafe/formulier/.
Begin december ontvang je via mail nog een bevestiging van je deelname en alle praktische info.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio